szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Lexus több olyan koncepcióképet készített, melyeken a holdi körülményekre tervezett járművek láthatók, és amelyeket emberek használhatnának, ha benépesítették az égitestet.

Az elkövetkező években több olyan küldetés is indul az űrügynökségek részéről, melyek célja a Hold lakhatóvá tétele. Ez alatt persze nem arra kell gondolni, hogy az emberiség átköltözik az égitestre. Arról van szó, hogy többek közt a NASA is szeretne olyan bázisokat kialakítani rajta, melyek segítséget jelenthetnek komplex küldetések indításához.

Az egyik ilyen cél a Mars elérése.

Miközben ennek terveit kitalálják a szakemberek, a Lexus szerint tenniük kell a dolgukat, a gyártó ezért különféle járműveket álmodott meg nekik. Természetesen nem prototípusokról van szó, hanem elképzelésekről, olyan koncepciókról, melyek könnyebbé tehetnék a holdi életet.

A Lexus oldalán is elérhető albumban hét különféle jármű vázlata, illetve rövid leirata szerepel. Van köztük a nagyobb küldetésekhez használható, és egyszerre akár több embert is szállítani képes eszköz, illetve motorhoz hasonló, egyszemélyes jármű is. A gépek egy részét már létező autók ihlették, a dizájnerek ugyanis azok tervrrajzait felhasználva kezdtek ötletelésbe. Íme:

©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Igen furcsa légkört fedeztek fel egy exobolygó körül

Igen furcsa légkört fedeztek fel egy exobolygó körül

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 3. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 3. rész

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára