szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A world wide web 31. születésnapja alkalmából írt levelében igen szomorú dolgokat fogalmazott meg annak kitalálója, Tim Berners-Lee.

Nem biztonságos hely a nők számára az internet – vélekedett a world wide web feltalálója, Tim Berners-Lee abban a levélben, amelyet a technológia 31. születésnapja alkalmából írt.

A The Guardian beszámolója szerint Tim Berners-Lee úgy véli, ma sok nő szembesül fenyegető üzenetekkel és szexuális zaklatással az interneten, annak ellenére, hogy a világ elkötelezetten küzd a jelenség ellen.

A világháló atyjaként is ismert Berners-Lee több alkalommal hangoztatta, hogy nem tetszik neki, amivé az internet vált. A szakember nemrég nyilvánosságra hozta azt az akciótervet, amely segíthet újból rendes mederbe terelni a globális hálózatot, hogy megmeneküljünk egy „digitális disztópiától”.

Tim Berners-Lee szerint az internettel kapcsolatos problémákat csakis közös cselekvéssel lehet orvosolni, ehhez pedig mindenkire szükség van, a mérnökökre, a kutatókra és politikusokra is. Mint írta, a fiatal nők több mint fele tapasztalt már online zaklatást, ez a helyzet pedig folyamatosan romlik. Mindannyiunk érdeke, hogy a web biztonságos hely legyen – hangsúlyozta a WWW feltalálója.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
9500-ig forgó, rekorderős szívó V12 motorral búcsúzik a Ferrari 812

9500-ig forgó, rekorderős szívó V12 motorral búcsúzik a Ferrari 812

Moszkva kiutasított tíz amerikai diplomatát, további szankciók jöhetnek

Moszkva kiutasított tíz amerikai diplomatát, további szankciók jöhetnek

Révész Sándor: Szuper!

Révész Sándor: Szuper!