szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mivel a Samsung Galaxy S20 Ultra kijelzője esetében többféle beállítást is használhatunk, az Android Authority arra volt kíváncsi, melyiknél mennyi időre elég a készülék teljesen feltöltött akkumulátora.

A legtöbb felhasználó számára egyaránt fontos, hogy minél erősebb legyen egy készülék és bírja minél tovább egy feltöltéssel. Ez a két dolog, ha nem is zárja ki egymást, de nehéz egyensúlyozást igényel, hiszen minél nagyobb minél nagyobb teljesítményt nyújt egy készülék, annál gyorsabban merül az akkumulátora.

Az Android Authority az átlagosnál jobb, 120 Hz-es képfrissítésre képes Samsung Galaxy S20 Ultra telefonnal vizsgálta meg, hogy egy ekkora, 6,9 hüvelykes készülék esetében milyen hatással van az üzemidőre a felbontás és a képfrissítés beállítása. Három lehetséges képernyőbeállítással iefuttatták a processzort és az 5000 mAh-es akkupakkot is meggyötrő tesztet. Az eredmény:

  • 1440x3200 pixeles (QHD+) felbontás és 60 Hz esetében 4 óra 9 perces volt az üzemidő
  • 1080x2400 pixeles (FHD+) felbontás és 120 Hz esetében 4 óra 32 percig bírta,
  • hasonló felbontás mellett, de 60 Hz-es képfrissítés beállításával 4 óra 58 perces folyamatos üzemeléshez volt elegendő a teljesen feltöltött egység.
Az értékeket nem önmagukban kell nézni, senkinek nem fog 4-5 óra alatt lemerülni a mobilja, ez csak egy kifejezetten intenzív tesztelés eredménye. Ami érdekes, az az, hogy aki a picit gördülékenyebb mozgás érdekében 120 Hz-re állítja a kijelzője képfrissítését, az mintegy 10 százalékot veszít az üzemidőből. Aki viszont a felbontást állítja jobbra, az közel 20 százalékos veszteséggel számolhat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!