szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyobb fizetséggel járó munkát ajánl az appfejlesztőknek egy éven át Huawei, ha a programozók a kínai gyártó saját appboltjába (is) feltöltik alkalmazásaikat.

Új tervet eszelt ki a Huawei, hogy nagyobb figyelemre tegyen szert saját appboltjával, az AppGalleryvel kapcsolatban: a taktika lényege, hogy a kínai gyártó kisebb részt kíván megtartani a szoftverek révén befolyt összegekből, hogy a programozók többet keressenek – írta a GSMArena.

Az AppGallery a Huawei saját alkalmazásainak lelőhelye. A felület korábban is létezett, ám az amerikai vámháború nyomán hozott intézkedések miatt a gyártónak sokkal komolyabb tervei lettek vele: azt szeretnék, hogy ez legyen az új Google áruház.

A Huawei már jó pár hete népszerűsíti a felületet, most pedig ennél is magasabb fokozatba kapcsoltak: a frissített felhasználási feltételekben a kínai telefongyártó azt közölte, hogy az első 12 hónapban a fejlesztők az appokból származó bevétel 100 százalékát megtarthatják. Ez utóbbi elsősorban az edukációs, illetve kikapcsolódás céljából készült appokra vonatkozik, a játékok esetében 15/85 százalékos megosztást hirdetett a Huawei. (15 százalék marad a cégnél, 85-öt pedig a fejlesztők tehetnek zsebre.)

Az együttműködés második 12 hónapjában se járnak rosszabbul a fejlesztők, sőt: a Huawei ebben az esetben 90 százalékot ad a programozóknak, a bevételből pedig mindössze 10 százalékot csíp le. A játékszoftvereknél viszont ekkor sincs változás, a cég ugyanúgy 15 százalékra tart igényt, míg a fennmaradó rész (85%) teljes egészében a fejlesztőké.

A GSMArena emlékeztet rá, hogy a Google és az Apple 70/30 százalékos “munkadíjfelosztással" dolgozik, ami több alkalommal volt vita tárgya. A fejlesztők ugyanis gyakran érzik azt, hogy a két cég nem becsüli meg eléggé a tehetségeket, miközben szolgáltatásaik sikere nagyrészt a programozókon múlik. Hasonló ellenállás bontakozott ki korábban az Epic Store és a Steam játékáruháznál, mert előbbi szerint a Google túl nagy részesedésért cserébe alig csinál valamit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen