szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Huawei kitartóan keresi a megoldást, hogy újabb telefonjain is ott lehessenek a népszerű androidos alkalmazások. Az AppSearch kényelmes opció lehet, de teljesen biztonságosnak ez sem nevezhető.

Az amerikai korlátozások és a Play áruház hiánya nagyon megkeserítik néhány újabb Huawei telefon (és azok használóinak) életét, hiszen sok androidos appot csak kerülőúton lehet rájuk telepíteni. Ezt azonban maga a gyártó sem javasolja, ehelyett mindenkit arra buzdít, hogy használja inkább a folyamatosan bővülő tárházát, mert ott ellenőrzött körülmények közt lehet böngészni.

Ugyanakkor sajnos ez sem az igazi, a cég ezért rendületlenül keresi a megoldást, amellyel kiszolgálhatja felhasználóit. Az XDA Developers egy német kapcsolata szerint e feladatot veheti át hamarosan a még bemutatásra váró AppSearch. Voltaképp ez is egy alkalmazás, mellyel más appok lelőhelyei kereshetők fel, de fontos, hogy a jóval biztonságosabb(nak tűnő) felületeken. Többek közt az Amazon szoftveráruházában, ahol például szintén megtalálható a Spotify androidos kiadása.

©

Az XDA szerint az AppSearch révén a legfontosabb, de sok Huawei telefonról éppen, hogy hiányzó appok is betölthetők, köztük a Facebook, a Twitter és persze a Messenger is. Száz százalékos védelemről azonban sajnos így sem beszélhetünk, hiszen az AppSearch csak megmutatja, hol érhető el a keresett alkalmazás – ahhoz, hogy letöltsük, mindenképp kapcsolódni kell a harmadik fél által biztosított (és sokszor ismeretlen) forráshoz. Teljesen rizikómentesnek nem mondható tehát a művelet, és a Huawei is hangsúlyozza, hogy nem vállal felelősséget az esetleges problémákért.

A módszert mindenesetre a csütörtökön bemutatott P40-sorozat telefonjainál is lehet majd alkalmazni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!