szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újfajta reakciógomb kerülhet az Imádom helyére a Facebookon, de a fejlesztők egyelőre nem árulták el, mikor jelenik meg az újdonság – ha megjelenik egyáltalán.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Facebook a 2016-os bevezetés óta nem sokat változtatott a reakciógombjain, a jelek szerint azonban most ilyesmi van készülőben – igaz, ez a változás minden bizonnyal csak átmeneti lenne. Az alkalmazások újításairól gyakran szivárogtató Jane Manchun Wong szúrta ki, hogy a közösségi oldal fejlesztői egy különös gombon dolgoznak: az Imádom szívét cserélnék le egy koronavírus-témájú ikonra.

A Facebook szóvivője elismerte a Mashable újságírójának, hogy valóban dolgoznak egy ilyen fejlesztésen, ám sem részleteket, sem az esetleges bevezetésének idejét nem árulta el. Az újdonság egyébként hasonlít az Instagramon bevezetett Maradj otthon matricára, amivel az önkéntes karantén fontosságát igyekeznek tudatosítani a felhasználókban.

©

Kérdés persze, hogy miért használna bárki is egy koronavírusos lájk gombot. Ebben a formában valószínűleg kevesen, ám ha megváltoztatják a jelentését, és az Imádom reakció helyett a szolidaritás jelképévé teszik, akkor lehet benne potenciál.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!