szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb képek jöttek a Facebook iOS-verzióra írt alkalmazásának sötét módjáról. A fejlesztést nem csak az iPhone-osok kapják meg.

Van egy funkció, amivel nagyon régóta adós közösségének a Facebook. Ez nem más, mint a sötét mód, amit több alkalmazásban, illetve webes szolgáltatásban már élesítettek az üzemeltetők. A sötét móddal (angolul: dark mode) az applikáció háttérszíne és teljes felülete feketévé (vagy sötét szürkévé) változtatható, hogy este valamivel kellemesebb legyen használni.

A Facebook szolgáltatásai közül csak az Instagramon, a Messenger üzenetküldőben és az akkumulátorral spóroló Facebook-alkalmazásban aktiválható ez a megjelenés, a "nagy" Facebookon még nem. Illetve: akiknél már elérhető az új kinézet, azok erre is átválthatnak; a frissített dizájn ugyanis ezzel a megoldással is rendelkezik. (Itt tudja ellenőrizni, hogy önhöz megérkezett-e már.)

Hogy a fő alkalmazásban miért telik hosszabb időbe a bevezetése, nem ismert, de a munka biztosan nem állt le. Ezt a most kiszivárgott képek is igazolják, amelyeket a 9To5Mac mutatott be olvasóinak. Az oldalon az iPhone-okra írt Facebook-app sötét módját lehet szemügyre venni, de a fejlesztés természetesen az androidos táborhoz is megérkezik majd.

©

A képek azért is érdekesek, mert most először láthatjuk azt is, milyen megoldással építi be a rendszerbe az üzemeltető a sötét módot:

ha minden igaz, a beállítás egy külön menüpontot kap, hogy biztosan megtalálja a felhasználó.

Újdonság az is, hogy az iPhone-osoknak nem is kell majd belépniük az alkalmazásba, hogy átváltsanak erre a kinézetre, egy beállítás ugyanis lehetővé teszi, hogy a rendszer egészét feketévé alakító gombbal a Facebook (mobilos) felülete is ilyen, a szemnek kíméletesebb színűvé váljon. Ha már színek: úgy tűnik, hogy az iOS-verziónál nem teljesen feketében, inkább sötét szürkés megoldásban gondolkodik a Facebook.

©

Azt továbbra sem tudni, pontosan mikor válik elérhetővé ez az újdonság, de a képek alapján valószínű, hogy olyan nagyon sokat azért már nem kell rá várni.

Ha tudni szeretné, mikor lesz elérhető a sötét mód a Facebook alkalmazásában, lájkolja és figyelje a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
100 százalékos táppénz jár egy DK-s vezetésű kerületben Budapesten

100 százalékos táppénz jár egy DK-s vezetésű kerületben Budapesten

Síléccel vagy túrabakanccsal a D-vitamin nyomában

Síléccel vagy túrabakanccsal a D-vitamin nyomában

2008 óta nem volt ilyen nagymértékű erdőirtás Amazóniában

2008 óta nem volt ilyen nagymértékű erdőirtás Amazóniában