szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Izrael a világ egyik legnagyobb technológiai hubja. Az ország geopolitikai helyzete folyamatos innovációra készteti a lakosokat és vállalatokat – nem véletlen, hogy Izraelben található az egy főre számított legtöbb startup. A visegrádi négyek (V4) országaiban működő izraeli nagykövetségek kezdeményezésére kedden előadássorozat indul startup indításában gondolkodó kezdő vállalkozók számára Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban.

A hat előadásból álló sorozat keretében izraeli szakértők és tapasztalt üzletemberek mutatják be a világ egyik legsikeresebb startup-ökoszisztémáját, az izraeli startupvilág működését. Minden workshop másfél órás lesz, angol nyelven zajlik majd. Az elméleti alapok mellett fontos szerep jut majd a gyakorlati ismereteknek – ígérik a szervezők.

Az első online eseményre – melynek Facebook-adatlapját itt találja – június 9-én, kedden kerül sor.

Először a koncepciókészítésről és a termékbevezetésről lesz szó, majd az elkövetkezendő hetekben a csapatépítés, az üzleti terv készítése és a networking fontossága is terítékre kerül. A vállalkozások finanszírozásáról és a tőkebevonásról szóló előadás nemcsak startupok számára lehet érdekes – hangsúlyozza közleményében Izrael budapesti nagykövetsége. Egy termék megvásárlásakor vagy szolgáltatás igénybe vételekor egyre többen veszik figyelembe a fenntarthatósági szempontokat. Ennek az üzleti előnyeit is megismerhetjük a workshopok során. A marketing és kommunikációs ismeretek elengedhetetlenek az üzleti sikerhez, így a storytelling mellett ezek is bekerültek a témák közé.

[Az izraeli háttérsztori: Háborúban születnek a legjövedelmezőbb startupok]

Magyarországról a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Startup Campus csatlakozott az Izraeli Nagykövetség partnereként a Startup Nation V4 Virtual Startups Bootcamp című kezdeményezéshez.

Az előadássorozat részei keddenként 12:00-13:30 óra között a Zoomon, a V4 országokban működő izraeli nagykövetségek és partnereik Facebook-oldalán lesznek elérhetők.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik: Nincs más választásunk, mint védekezni

Szlávik: Nincs más választásunk, mint védekezni

Kiderült, hol tárolja a magyar kormány a lélegeztetőgépeket

Kiderült, hol tárolja a magyar kormány a lélegeztetőgépeket

Így játsszák ki a karanténszabályokat az előkelő londoni éttermek

Így játsszák ki a karanténszabályokat az előkelő londoni éttermek