szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy látszik, még egy Apple-től se idegen, hogy visszatérjen a gyökereihez.

Egy ismert szivárogtató és technológiai újságíró, Jon Prosser szerint az Apple rövidesen átnevezi az iPhone-ok iOS rendszerét, ami ezután iPhone OS néven működik tovább. A módosítást az iPadOS-tól való teljes elkülönítés miatt helyezte kilátásba a cég, de a név nem teljesen új:

az iPhone-ok rendszerét hajdanán ugyanis iPhone OS-nek hívta az Apple, ám az új eszközök érkezésével iOS-re módosította azt.

A lap megjegyzi, hogy az amerikai cég ma már minden felületét önálló márkanév alatt fejleszti: a Watch okosórák szoftverét watchOS-nek, a televízióét tvOS-nek, a Mac számítógépekhez tartozót pedig macOS-nek hívják. Az iOS ebben a tekintetben viszont kilóg a sorból, nem igazán érezni rajta az újkori “apple-össéget”. De a névváltoztatás a felhasználók dolgát is leegyszerűsítené, akik ezután (talán) könnyebben tennének különbséget az egyes felületek között.

Ha is lesz valamilyen módosítás, az Apple biztosan közölni fogja. A hétfőn kezdődő WWDC 2020 például tökéletes alkalom lenne erre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!