szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kilenc hónappal azután sem kapott büntetést egyetlen felhasználó sem, miután a Facebook elkötelezte magát, hogy felveszi a kesztyűt a fenyegetőző, zaklató oltásellenesek ellen.

Komoly gondot jelentenek az online térben zaklatók: erőszakos, durván zaklató hozzászólásokat és halálos fenyegetéseket kaptak fiatal anyák oltásellenesektől – írta a CNN, akik tavaly riportot készítettek az esetekről. Ők kezdeményezték a Facebooknál a nyomozást, amire ígéretet is tett a tech-óriás, miután elismerték, hogy a felhasználók megsértették az irányelveiket.

Az egyik fiatal anya, Catherine Hughes 2015-ben veszítette el a gyermekét szamárköhögés miatt, mert túl fiatal volt a védőoltáshoz. Hughes 67 felhasználótól később több ezer zaklató hozzászólást és halálos fenyegetéseket is kapott és azt is megírták neki, hogy megérdemelte, hogy a gyereke meghalt.

Eddig azonban, ahogy arról a CNN is beszámolt, 9 hónap elteltével nem történt semmi azon felül, hogy néhány felhasználót és kommentet eltávolítottak.

Ezen kívül a Facebookot korábban jogos kritika érte azért is, mert hagyják, hogy fizetett hirdetésekkel nyomuljanak az oltásellenesek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!