szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megjelent az intézmények részére az állami informatikusképzés pályázati anyaga.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A tanintézményeknek szóló program összesen 7 milliárd forintnyi keretösszegből működik – szúrta ki az Index a Palyazat.gov.hu honlapon megjelent tendert.

Az összeget struktúraváltó (Java-programozó, frontend webfejlesztő, tesztelő, üzemeltető), illetve tananyagfejlesztő képzésekre lehet felhasználni. A struktúraváltó képzéseken legalább ezer jelentkező oktatását kell elkezdenie a pályázaton győztes intézményeknek, és a kiírás szerint legalább 750 főnek kell sikeresen elvégezni a kurzusokat. A tananyagfejlesztő támogatásnál pedig 10+10 szakma tanítását finanszírozzák, ezt a tananyagot pedig 5 éven keresztül kell ingyen elérhetővé tenni az intézményeknek.

A maximum egy éves képzés az abban résztvevők számára ingyenes, a pályázók pedig 4000 forint/óra/diák összeget tudnak majd elszámolni.

A tanulmányokat azok folytathatják le, akik részt vesznek az előképzéseken, melyekről itt írtunk korábban:

Rászabadultak a magyarok, 15 ezren jelentkeztek egy nap alatt az ingyenes állami informatikai tanfolyamra

A meghirdetése óta eltelt kevesebb mint egy nap alatt mintegy 15 ezren jelentkeztek a gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban elindult ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedd este az M1-en.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A brazil kormány egyre több tagja kapja el a koronavírust

A brazil kormány egyre több tagja kapja el a koronavírust

Megtette első "lépéseit" a hatalmas japán robot

Megtette első "lépéseit" a hatalmas japán robot

Ismét megnyílt az Instagram Múzeum Brüsszelben

Ismét megnyílt az Instagram Múzeum Brüsszelben