szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közösségi oldal továbbra is csak ígérget, ahelyett, hogy cselekedne és kisöpörné a gyűlölködő, valamint kirekesztő tartalmakat a platformról – így összegezték a Facebook vezetőségével tartott online találkozót azok a szervezetek, melyek bojkottra szólítottak fel ellene.

Megtörtént a találkozó a #StopHateForProfit nevű mozgalom képviselői és a Facebook illetékesei között, de előbbiek értékelése szerint majdnem feleslegesen – derül ki a The Verge beszámolójából.

Az Egyesült Államokban továbbra is kritikusnak mondható járványhelyzet miatt online tartott megbeszélésen az alapító Mark Zuckerberg mellett a szolgáltatás operatív igazgatója, Sheryl Sandberg, valamint a visszacsábított Chris Cox termékfejlesztési igazgató is részt vett. A Zoomon tartott egyeztetésre az után került sor, hogy több tucat nagyvállalat jelezte: addig nem hirdet a platformon, ameddig a Facebook ki nem söpri onnan a gyűlölködő tartalmakat.

A felszólaló szervezetek egy tízpontos követeléslistát vittek a Facebook vezetősége elé, amelyre képviselőik beszámolója szerint olyasmi általános válaszokat kaptak, minthogy a Facebook igyekszik, már jó úton van a megoldás felé, már majdnem minden jó.

Az ülés után Sheryl Sandberg egy blogbejegyzésében arról írt, hogy a Facebooknál keményen dolgoznak, de soha nem lesznek tökéletesek. Ugyanakkor nekik is érdekük, hogy a platform ne váljon a gyűlölet színterévé, hiszen az senkinek sem jó. Sandberg ezzel vélhetően azokra a nagyobb hirdetőkre gondolt, akik már részesei a Facebook elleni bojkottnak. Az érintettek közt van a Coca-Cola és az Unilever is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lengyel tölténnyel lőhetnek a tüntetőkre Belaruszban

Lengyel tölténnyel lőhetnek a tüntetőkre Belaruszban

120 orvos hunyt el eddig Peruban a koronavírus miatt

120 orvos hunyt el eddig Peruban a koronavírus miatt

Búcsúzik a VW Touareg 421 lóerős V8-as dízelmotorja

Búcsúzik a VW Touareg 421 lóerős V8-as dízelmotorja