szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Zephyr új egere nem csak kialakítása miatt érdekes, a borítás alá is került egy szokatlan elem: egy nagy teljesítményű ventilátor van benne.

Az intenzív számítógéphasználók, főleg a játékosok számára ismerős probléma lehet a tenyérizzadás, amely ellen nem igazán lehet hatékonyan védekezni. Egy egérgyártó, a Zephyr azonban állítja, megtalálta a módját, hogyan lehet ezt kiküszöbölni: olyan egeret terveztek, amely folyamatosan hűti a felhasználó tenyerét.

A vállalat ezt egy kisebb ventilátorral tudja elérni, amelyet az egér borítása alá helyeztek. A lapátok 4000-10 000 rpm forgási sebességgel üzemelnek. A cég szerint az egész mechanika az egér USB kábelén keresztül kap energiát, és elég csendes is. Az újdonság levehető borítást kap, így elméletben otthoni körülmények közt is tisztíthatók a lapátok.

©

A kiegészítőt egy Kickstarter-projekt keretében tervezi megvalósítani a Zephyr. Azok, akik érdeklődnek a termék iránt, kezdetben 79 dollárért, vagyis kb. 25 ezer forintért juthatnak hozzá. Ez soknak tűnhet egy egyszerű egérért, de ne feledjük: a kiegészítőt a masszív igénybevételre tervezték, így lényegesen hosszabb ideig marad használható. A Zephyr szerint ez egész konkrétan 50 millió kattintást jelentést.

Az egeret még nem lehet megvásárolni, de a gyártó már létrehozott egy weboldalt, ahol értesítés kérhető, ha a termék felkerül a Kickstarterre. A Zephyr szerint azok, akik jelzik a vásárlás szándékát, a már említett 79 dollárért kapják az egeret, mindenki más a rendes áron, 158 dollárért (durván 49 ezer forintért) juthat hozzá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két államtitkár sem tudott választ adni Tordai Bence kérdéseire

Két államtitkár sem tudott választ adni Tordai Bence kérdéseire

Egy kávézó vendégeit zsidózta egy nő Újlipótvárosban, elvitték a rendőrök

Egy kávézó vendégeit zsidózta egy nő Újlipótvárosban, elvitték a rendőrök

Hiába a kijárási korlátozás, ez nem menti meg a Földet a globális felmelegedéstől

Hiába a kijárási korlátozás, ez nem menti meg a Földet a globális felmelegedéstől