szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meghosszabbította a koronavírus miatt elrendelt távmunkát a Facebook, amely újabb ezerdolláros bónuszt fizet az alkalmazottaknak. A pénzt az otthoni munkavégzéshez szükséges eszközökre, kiegészítőkre lehet fordítani.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A Google-höz hasonlóan a Facebooknál sem kell bejárni az irodákba 2021 júliusáig; erről ma döntött a közösségi oldalt működtető vállalat, hangsúlyozva, hogy a döntést a koronavírus-járvány miatt hozták meg, és hogy dolgozóikat biztonságban tudják.

A változás gyakorlati szinten nem sok újat hoz: a facebookos munkatársaknak ezután is otthonról kell ellátniuk feladataikat, ahogy azt az elmúlt hónapokban is tették. A cég ugyanis már a járványhelyzet ottani felerősödése előtt úgy döntött, hogy távmunkába küldi a munkatársakat.

A döntés értelmében még további egy évig biztosan otthonról dolgozhatnak a Facebook alkalmazottai. A kedvezmény ráadásul nem néhány tucat emberre vonatkozik, inkább (tíz)ezres nagyságrendről lehet beszélni. (A cégnél összesen 48 000 ezren dolgoznak, de ebből nem mindenki van otthon, akad, aki azért bejár.)

A Facebook közölte azt is, hogy segítség gyanánt újabb ezerdolláros bónuszt fizet, amelyet az előző támogatáshoz hasonlóan most is a távmunkát megkönnyítő dolgokra lehet elkölteni: vásárolható belőle számítógép, laptop, de akár új íróasztal is – a döntés a munkavállalóké.

Mark Zuckerberg Facebook-főnök egyébként nem ideiglenes jelleggel szeretné megvalósítani a tömeges home office-t. Úgy tervezi, hogy öt-tíz éven belül a cég dolgozóinak fele már távmunkában lesz állományban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csillag István: A Medgyessy-kormány a Fidesz programjainak a zsákjában futott

Csillag István: A Medgyessy-kormány a Fidesz programjainak a zsákjában futott

Egy hírben a NER

Egy hírben a NER

Videón az LG szárnyas telefonjának titkai

Videón az LG szárnyas telefonjának titkai