szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány nappal a bejelentése után az iFixit csapata darabjaira szedte szét a Samsung új fülesét, a Galaxy Buds Live-ot. A javíthatóságára voltak kíváncsiak.

Az iFixit csapata nem öncélúan szedi szét a csúcskategóriás eszközöket – amellett, hogy érdeklik őket a belső alkatrészek, a fő cél a javíthatóság vizsgálata. Legutóbb a Samsung új vezeték nélküli fülese került a vizsgálóasztalra, és igen kellemes eredményről számolhattak be. Végül Galaxy Buds Live lett a fülhallgató neve, azonban az, hogy a bean (bab) szót nyomtatták minden füles belsejébe, nemcsak az eszköz alakjára utal, hanem arra is, hogy korábban a Galaxy Bean elnevezés is játszott.

©

Az iFixit megjegyzi, hogy összehasonlítva más vezeték nélküli fülesekkel (például az Apple Airpodsszal), a Samsung fülhallgatóját igen könnyű szétnyitni, tulajdonképpen a legkönnyebben ment a korábban vizsgált fülesek közül. A 3,7 V-os CP1254 lítiumion-gombakkumulátort sem nehéz cserélni, viszont nagyon nehezen lehet ilyet találni a neten.

©

Kiderült még, hogy a Galaxy Buds Live vezeték nélküli töltőtokja egy 1,81 Wh-s akkumulátort tartalmaz, amely „lényegesen nagyobb”, mint a Galaxy Budsnál vagy a Buds Plus esetében. A Samsung szerint a Galaxy Buds Live akkumulátora akár 29 órás működési időt is kínálhat, szemben a Galaxy Buds 13 órájával és a Galaxy Buds Plus 22 órájával.

És akkor most jöjjön a lényeg, azaz a javíthatósági pontszám. A maximálisan adható 10 pontból (ami a legkönnyebb javíthatóságot jelenti) a Galaxy Buds Live 8 pontot szerzett, ami elismerésre méltó eredmény, tulajdonképpen az eddigi legjobban javítható füles. Csak összehasonlításképpen: a drágább Apple Airpods Prónál rengeteg ragasztót használnak, tulajdonképpen javíthatatlanok, ezért is kapott 0 pontot az iFixit hasonló tesztjében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfőn kinyit, de közben online oktatást is folytat egy budapesti általános iskola

Hétfőn kinyit, de közben online oktatást is folytat egy budapesti általános iskola

A kiszáradás miatt találtak meg egy tavaly vízbe ejtett iPhone-t

A kiszáradás miatt találtak meg egy tavaly vízbe ejtett iPhone-t

Két magyar gimnazista nyerte a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét

Két magyar gimnazista nyerte a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét