szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az európai felhasználók már letölthetik az androidos Firefox böngésző legújabb változatát, ami az asztali böngésző kedvelt funkcióit is megkapta.

Az eddigi legnagyobb frissítést adták ki a Mozilla fejlesztői az androidos Firefox böngészőhöz. A szoftver mobilos változata minden olyan funkciót megkapott, ami az asztali számítógépeknél népszerű, így mostantól például már a Sötét mód is elérhető benne. Az egyik leginkább szembeötlő változás az, hogy a böngésző címsorát a kijelző aljára rakták át, hogy ezzel ellensúlyozzák az egyre nagyobb kijelzők okozta beviteli nehézséget. (Aki mégis a képernyő tetején szeretné látni a címsort, az visszahelyezheti oda.)

©

Egy másik, szintén hasznos újdonság, hogy az alkalmazásba bekerült a Mozilla továbbfejlesztett követés elleni védelme, amely segítségével a felhasználók nagyobb biztonságban böngészhetnek a neten. Ahogy az a fenti képen is látszódik, az app elindítása után három védelmi szint közül választhatnak a júzerek: alap, erős és egyéni. Ha az elsőt választjuk, a Firefox nem blokkolja a tartalomkövető sütiket, így továbbra is láthatunk majd reklámokat az oldalon.

A fejlesztők emellett lehetővé tették azt is, hogy a felhasználó minden egyes hivatkozást privát böngészőfülön nyisson meg.

A biztonság mellett a böngészési élményre is nagyobb hangsúlyt fektetett a Mozilla. Ehhez készítették el a Gyűjtemények nevű funkciót, ahol elmenthetők és rendezgethetők a kedvelt, vagy bármi miatt későbbi olvasásra szánt weboldalak. Ez olyasmi, mint a minden böngészőben meglévő könyvjelzőzős funkció, de a fejlesztők ezt egy átfogóbb gyűjtőhelynek szánják.

©

Az új androidos Firefox további újdonsága, hogy a felhasználók a korábbinál jóval hatékonyabban használhatják a böngészőhöz fejlesztett bővítményeket. Kezdésként tíz ilyen vehető igénybe, de a tervek szerint hamarosan továbbiakkal bővül majd a mobilos kínálat.

Az app mostantól támogatja a kép a képben funkciót a videók lejátszásánál, így az úgy futhat a kijelzőn, hogy közben más appokat nyitunk meg.

Az új androidos Firefox Európában már elérhető, a Play áruházból már le is lehet tölteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ma van a Google 22. születésnapja, bár kicsit zavaros a helyzet

Ma van a Google 22. születésnapja, bár kicsit zavaros a helyzet

Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett, csak pár dolgot elfelejtett megemlíteni

Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett, csak pár dolgot elfelejtett megemlíteni

Gfk: Terjed a környezettudatos vásárlás

Gfk: Terjed a környezettudatos vásárlás