szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy orosz jogszabálytervezet 20 százalékban maximalizálná az Apple és a Google részesedését az alkalmazásboltokban generált bevételekből.

Az elmúlt hetekben, hónapokban több cég is kifogásolta, hogy az Apple 30 százalékos sarcot szed az alkalmazásokon belüli vásárlások után. Miközben a Facebooknál egyelőre csak zúgolódnak emiatt, az Epic Games és az Apple között annyira megromlott a viszony, hogy az utóbbi végül kidobta a Fortnite-ot az App Store-ból. De utóbbi a Play áruházban sem található már meg, a fejlesztők ugyanis a Google-lel is a magas jutalék miatt rúgták össze a port.

A történet az oroszoknak is feltűnt, és a jelek szerint jogszabállyal akarnak borsot törni a két amerikai óriásvállalat orra alá. Ha a Reuters hírügynökség által említett, Fedot Tumusov által jegyzett jogszabályt elfogadja az orosz törvényhozás, akkor a maximálisan beszedhető sarc 20 százalékban rögzül a jelenleg általános 30 helyett.

Ráadásul ez a 20 százaléknyi jutalék sem maradna az appboltok tulajdonosainál: ha a törvény hatályba lép, akkor a jutalék harmadát negyedévenként be kellene fizetni egy, az oroszországi informatikusok képzését segítő alapba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Józsefvárosban drágán megfizet, aki kivág egy idős fát

Józsefvárosban drágán megfizet, aki kivág egy idős fát

Egy új remény: Mivel kecsegtet a Vénusz friss szenzációja? Lehet ott élet?

Egy új remény: Mivel kecsegtet a Vénusz friss szenzációja? Lehet ott élet?

Ha meglesz a vakcina, utána jön a neheze: úgy néz ki, minden évben be kell majd adatni

Ha meglesz a vakcina, utána jön a neheze: úgy néz ki, minden évben be kell majd adatni