szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy héttel azután, hogy lekapcsolták a Sparks Group néven emlegetett csoport három tagját, radikálisan visszaesett a torrenthálózatra felkerülő új filmek és zenék száma.

Kilenc éven át pakolták fel a filmeket a netre a Sparks Group nevű csoport tagjai, akik közül hármat minap letartóztattak az amerikai hatóságok. Ez az a társaság, amely a gyanú szerint a torrentszerte keringő új filmek, zenék és sorozatok jelentős részének feltöltéséért felelőssé tehető.

A TorrentFreak által közölt adatok megerősíteni látszanak ezt a gyanút: a letartóztatás után az egy héttel korábbi 1944 darab új megjelenés helyett a szám 168-ra csökkent.

A hatóságok közlése szerint a norvégiában élő Umar Ahmad, a Wight-szigeten élő George Bridi, valamint Jonatan Correa, akinek lakóhelyéről nem árultak el részletet, több tízmillió dolláros kárt okozott a filmstúdióknak, zenei kiadóknak és egyéb cégeknek a szerzői jogok megsértése miatt. Gyakran olyan anyagokat pakoltak fel az internetre, amelyeket még a kiskereskedelmi forgalomban nem lehetett kapni.

Feltételezések szerint a Sparks Group nem egészen önállóan működött, hanem egy nagyobb csoport, a The Scene egyik tagszervezeteként. Ám a számokból az jól látszik, hogy lekapcsolásukkal a rendszer érzékeny pontjára tapintottak rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alföldi Róbert Istent játszik

Alföldi Róbert Istent játszik

Ingyen fürdőbelépőt ad az időseknek a VI. kerület

Ingyen fürdőbelépőt ad az időseknek a VI. kerület

Nagyon úgy néz ki, hogy elhúz melletünk a régió a robotizációban

Nagyon úgy néz ki, hogy elhúz melletünk a régió a robotizációban