szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kínai távközlési hatóság és a holland Vodafone Netherlands oldalára is felkerült egy-egy olyan információ, amiből már összerakható, mekkora akkumulátor kerül az iPhone 12-család tagjaiba.

Bár az Apple október közepén végre lerántotta a leplet az idei évre szánt iPhone-okról, egy kérdés azért továbbra is maradt: vajon milyen akkumulátorok kerülnek a telefonokba? Erről a nyár közepén már hallhattunk egy elég konkrét számokat hozó pletykát, hivatalos forrásból azonban egyszer sem lehetett még ezekről hallani. Egészen mostanáig.

Elsőként a kínai távközlési hatóság, a TENAA adatbázisában tűnt fel az iPhone 12 Pro Max akkumulátorának értéke, ami alapján 3687 mAh-val számolhatnak a leendő tulajdonosok. Ez egyébként megegyezik azzal, amit korábban pletykáltak az egységről.

©

Ami érdekes a dologban, az az, hogy az iPhone 11 Pro Max-nak 3969 mAh pakkja volt, vagyis a mostani úgy lett 289 mAh-val kisebb, hogy közben növelték a készülék teljesítményét.

Eközben a holland Vodafone Netherlands oldalára is felkerültek a számok, így ezek szerint

  • az iPhone 12 és a 12 Pro 2815 mAh,
  • az iPhone 12 mini pedig 2227 mAh

egységgel rendelkezik.

A nagy kérdés ezek után már csak az: mennyire bírják majd ezek kiszolgálni a telefonokat? A válasz pedig az, attól függ, használjuk-e az 5G-s hálózatot.

©

A Tom's Guide az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro teljesítményét hasonlította össze 4G-s és 5G-s használat mellett. Mint kiderült, az iPhone 12 előbbi hálózathoz csatlakozva 10 óra 23 percig bírta egy feltöltéssel, 5G-s üzemmódban viszont ez az idő már 8 óra 25 percre csökkent.

Hasonló különbség mutatkozott az iPhone 12 Pro esetében is: 11 óra 24 perc és 9 óra 6 perc lett az eredmény. Ez nagyjából 20 százalékos csökkenést jelent mindkét esetben. A Tom's Guide a tesztjében 150 nites fényerő mellett használta a mobilt úgy, hogy 30 másodpercenként új weboldalt nyitott meg.

Hogy teljes legyen a kép, néhány androidos telefont is leteszteltek ezzel a módszerrel. A Google Pixel 5-ös mobilja majdnem ugyanazt az eredményt hozta az 5G-s hálózat használatával, mint a 4G-ssel: 9 óra 56 percet és 9 óra 29 percet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy miniszter figyelmeztette a Wizz Airt, hogy problémáik lehetnek Norvégiában

Egy miniszter figyelmeztette a Wizz Airt, hogy problémáik lehetnek Norvégiában

Óriási segítséget kapnak a Windows 7-felhasználók

Óriási segítséget kapnak a Windows 7-felhasználók

Feldmár András: Minden gyerek, aki megtanul beszélni, már hipnotizálva van

Feldmár András: Minden gyerek, aki megtanul beszélni, már hipnotizálva van