szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook Messenger és az Instagram összeborulásának köszönhetően most a képmegosztón is elérhetővé vált néhányak számára a chatbotos válaszadás lehetősége.

A Facebook nemrég jelentette be, hogy összeboronálja a Messengert és az Instagram üzenetküldős részét: az alkalmazások felhasználói szöveges és hangüzeneteket, illetve matricákat is küldhetnek egymásnak, sőt, akár fel is hívhatják egymást – akkor is, ha nincsenek mindkettőbe regisztrálva. Az összeolvadásnak köszönhetően pedig most egy újabb funkció érkezett a képmegosztó appba.

Már az Instagram üzenetküldős részét is támogatja a Messenger API. Ez lehetővé teszi az üzleti, illetve márkacsatornák számára, hogy egy harmadik féltől származó alkalmazáson keresztül kezeljék a beérkező üzeneteket. Még konkrétabban: mostantól használhatnak csevegőbotokat is.

Ezekkel 2016 óta már a Facebook üzenetküldőjében is találkozhatunk. Amikor például az asztali számítógépen a Facebookot használva egy cég oldalára téved valaki, a Messenger automatikusan megnyitja a csevegőablakot, hogy néhány előre megírt üzenettel kapcsolatba léphessünk vele. Ha rányomunk egy válaszra, akkor pedig a gép a kontextusnak megfelelően tovább kérdezhet.

©

A Facebook szerint egyelőre nem minden márkaoldal kapja meg a lehetőséget, hogy használja a Messenger API nyújtotta lehetőségeket. Kezdetnek az Adidas, az Amaro, a Glossier, a H&M, a MagazineLuiza, a Michael Kors, a Nars, a Sephora és a TechStyle Fashion Group Instagram-oldalainál találkozhatunk ezzel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Nagyvadak diétán: menetpróbán a konnektoros Audi Q7-es és az A8 L

Nagyvadak diétán: menetpróbán a konnektoros Audi Q7-es és az A8 L

Elindult a pedagógusok tesztelése, már találtak fertőzötteket

Elindult a pedagógusok tesztelése, már találtak fertőzötteket