szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A japánok konzolja ezt leszámítva szinte mindenhol keresettebb a konkurens Microsoft termékénél.

Érdekes adatokat közöl új felmérésében egy brit elemzőcég, melyet a Gamestar.hu szúrt ki: kutatásuk szerint 161 ország közül 148-ban a Sony játékkonzolja, a PlayStation a népszerűbb a konkurens Xbox-nál. Az adatokat Google keresések és a piaci részesedés alapján gyűjtötték be. A kutatók azt nézték, hogy országonként melyik eszköz tűnik dominánsnak, melyikre vágynak jobban a játékosok, a versenyt pedig sok helyen a PS nyerte.

Az adatokat országonkénti bontásban is közlik, e szerint Kínában és Új-Zélandon például inkább Xbox-pártiak a felhasználók, az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Németországban viszont a PlayStationre voksolnak a játékosok. Ugyanez a helyzet a konzol “szülőhazájában”, Japánban is.

©

A Rise at Seven data listájára Magyarország is felkerült. A vizsgálat szerint mi inkább xboxos nemzetnek számítunk, noha a százalékok alapján nem valami nagy a különbség a két tábor között: a PlayStationre 48,36 százalék voksolt, a Microsoft konzoljára 51,64. A hozzánk közelebb eső Romániában viszont tetemes az eltérés, méghozzá a PS javára: a Sony konzolját 66,55 százalék választja, a másikat 33,45.

Az adatok alapján természetesen nem lehet azt mondani, hogy az újabb generáció harcát is a PS nyeri, azt ugyanis majd az eladások döntik el. Az előző modellekből egyébként szintén rengeteg fogyott, noha a játékosok egyértelműen a Sony termékét favorizálták jobban: a Playstation 4-ből világszerte 113,7 millió darabot adtak el, az Xbox One-ból 48,38 milliót. Ez a legfrissebb, októberi statisztika alapján készült kimutatás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most akkor több vagy kevesebb gyerek lesz a járvány után?

Most akkor több vagy kevesebb gyerek lesz a járvány után?

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

Momentumos politikust igazolt a DK

Momentumos politikust igazolt a DK