szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csalódottak lehetnek azok, akik vártak, mert úgy gondolták, újabb „jóárasított’ iPhone, az iPhone SE érkezhet a jövő év első felében. A neves Apple-elemző szerint ennek igencsak kicsi az esélye.

Igazán jó húzás volt az Apple-től, amikor piacra küldte a – viszonylag – elérhető árú iPhone-t, az iPhone SE-t. Ugyan valóban olcsóbb ez a modell a szokásos iPhone-oknál, azonban ennek fejében igazán elfogadható kompromisszumokat kínál a gyártó. Idén áprilisban jelent meg a második generációs iPhone SE (tesztünket itt olvashatja), és sokáig úgy volt, hogy akár a jövő év első felében már érkezhet is az utód. Ming-Chi Kuo neves Apple-szakértő viszont lehűti a kedélyeket: véleménye szerint 2021 első felében szinte bizonyosan nem lesz újabb iPhone SE.

Kuo előrejelzése egy, a teljes optikai piacot áttekintő nagyobb elemzés része volt. A szakértő szerint akár négy Apple-beszállító is versenyezhet az iPhone 13 fényképezőmoduljainak szállításáért. A Taiwan genius Electronic Optical (GSEO) elveszítheti megrendeléseit a tajvani Largan Precision, a Semco (Samsung Electromechanics) és egy új szállító, a Sunny Optical megjelenése miatt.

Ami a jövő év második felét illeti az iPhone SE vonatkozásában, arról Kuo nem mond semmit. De nem is túl nagy a valószínűsége, hogy akkor adná ki az Apple az újabb SE-t, az év második fele ugyanis az aktuális csúcstelefonok (jövőre az iPhone 13 széria) számára van fenntartva.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

A karácsony előtt lazíthatnak a korlátozásokon Németországban

A karácsony előtt lazíthatnak a korlátozásokon Németországban

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!