szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Frissítette a felhasználói fiókokra vonatkozó tárolási elveit a Google. Közvetve azt javasolja, ne csak az ő felhőjét vegyék igénybe a felhasználók.

A napokban kaptuk a hírt arról, hogy jövőre vége az „ingyenebédnek”: jövő júliustól csak korlátozott tárhelyen őrizhetjük fotóinkat a Google szerverén. Emellett a keresőóriás az inaktív Gmail-, Fotók- és Drive-fiókokra is új szabályokat vezet be – figyelmeztet a Slashgear.

Ennek értelmében 2021. júnus 1-jétől rendszeresen vizsgálja majda a fiókokat, és törli a 24 hónapja inaktív fiokok tartalmát a Drive, a Fotók és a Gmail szolgáltatásból. Annyiban persze nem fogja ez váratlanul érni a felhasználókat, hogy a Google többször is figyelmeztetést küld majd a törlés előtt. Mindenesetre, ha ki akarná kerülni ezt, az most és utána rendszeres időközönként nézzen rá a Gmailjére, Drive-jára és a fotótárolós Photos szolgáltatásra.

A Google által közölt adatok szerint naponta több mint 4,3 millió GB-nyi adatot adnak hozzá a felhasználók Gmailhez, a Drive-hoz és a Fotókhoz.

A Google lépése, bármilyen fájó is, azért érthető. A keresőóriás nem akarja, hogy a felhasználók adatait őrizgesse az örökkévalóságig úgy, hogy a felhasználó már nem is érdeklődik az állományok iránt. A tárhely, a szerverek üzemeltetése viszont (sok) pénzbe kerül (persze tudjuk, cserébe ott vannak a reklámok), szóval egyetlen vállalattól sem várható el, hogy azok számára fizessen a tárhelyért, akiknek valójában nincs is erre szükségük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?

A luxus felszíne alatt valami nagyon rohad

A luxus felszíne alatt valami nagyon rohad

Nyolcvan intenzív terápiás ágy van szabadon egész Romániában

Nyolcvan intenzív terápiás ágy van szabadon egész Romániában