szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szolgáltató ebben az évben különleges módon tálalta azt, hogy melyek voltak a kedvenc zenéink, előadónk, podcastjaink.

Alig néhány napja derült fény arra, hogy a Facebook, az Instagram és a Twitter után a Spotify is átvette a Snapchat ötletét, és megcsinálta a saját Történetek funkcióját. Az újdonságot el is kezdték tesztelni – a magyar felhasználók is megnézhették –, azt viszont nem árulták el, hogy mikor akarják bevezetni az újdonságot.

Mostanra viszont kiderült, hogy nem véletlenül titkolóztak: a funkciót meglepetésnek szánták az idei évre készített személyes összefoglaló tálalásaként.

Azt a Spotify nemrég már megmutatta, hogy melyek voltak (globálisan) a legnépszerűbb dalok, előadók, podcastok a platformon 2020-ban, most pedig mindenki számára elkészítették az egyéni fogyasztási szokásokon alapuló toplistákat.

Aki elindítja az alkalmazást, rögtön a képernyő közepén találja az összefoglalót. Erre rábökve egy történetek-jellegű oldal jelenik meg, ahol 16 külön lapon adják át a legfontosabb információkat. Mindezt zenei aláfestéssel: azokkal a dalokkal, amelyeket a legtöbbször hallgattunk az évben.

©

Az összefoglalóból kiderül, hogy melyik zenét hallgattuk meg a legtöbbször, milyen előadók szóltak a leginkább nálunk, melyek voltak a kedvenc podcastjaink, hány percet töltöttünk az adások meghallgatásával, illetve hány új előadót, dalt, podcastot ismertünk meg idén.

©

A lapokon visszafelé nem tudunk haladni, így ha szeretnénk újra megnézni, a lejátszás végén újra el kell indítanunk. Ha úgy döntünk, inkább csak olvasnánk az adatokat, a háttérben szóló zenét le is némíthatjuk. Az összefoglaló interaktív: a podcastoknál például megpróbálhatjuk kitalálni, melyiket hallgathattuk a legtöbbször.

©

A Spotify lehetővé tette azt is, hogy megosszuk az összefoglalót: ha az erre szolgáló gombra bökünk, rögtön kitehetjük a Facebook és az Instagram Történetekbe, a Twitterre, de megoszthatjuk más módokon is.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Kína legrégebbi ismert palotáját fedezték fel egy 5300 éves ősi város romjai közt

Kína legrégebbi ismert palotáját fedezték fel egy 5300 éves ősi város romjai közt

Csak úgy szórja klientúrájának a műemlékeket az Orbán-kormány

Csak úgy szórja klientúrájának a műemlékeket az Orbán-kormány