szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az orosz Kommersant című lap egy, a Honor ügyeit ismerő informátorra hivatkozva azt írja, már készül a mobil, ami visszakapja a Google-ökoszisztémát.

Még január első napjaiban érkezett hír arról, hogy a Honor új mobilt tervez piacra dobni, amiben a Qualcomm egyik processzora dolgozhat. Mindez azért érdekes fejlemény, mert ha az amerikai chip belekerülhet, a Google-ökoszisztémát is visszakaphatja a telefon.

A miértre a válasz az, hogy a Huawei 2020 végén eladta a leányvállalatát, hogy megmentse. Azzal ugyanis, hogy már nem a Huawei a Honor tulajdonosa, elviekben az anyagcégre vonatkozó amerikai szankciók sem érvényesek. A vevő egyébként szintén egy kínai cég volt.

Most a Kommersant című orosz lap beszélt egy bennfentessel, aki ismeri a cég ügyeit. Az orosz nyelvű cikk alapján a GSMArena azt írja, a Honor állítólag egy olyan készülékcsaládon dolgozik, amelyeken már a Google Mobile Service-t (GMS) kínálhatja a leendő tulajdonosoknak a vállalat. Mindez megerősíti azt az elképzelést, ami szerint a tulajdonosváltással tényleg felszabadul a Honor az amerikai szankciók alól.

Ezek szerint az új készülékeken már nem lesz elérhető a Huawei saját ökoszisztémája, a HMS, míg a mostani mobilokon még az App Gallery segítségével igyekezett pótolni a gyártó a Google Play okozta hiányt.

A GMS valószínűleg a Honor 40 és a Honor X11 telefonokon lesz majd elérhető, de az sem kizárt, hogy a cég új neveket ad a telefonoknak, jelezve az új korszak kezdetét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Egy majom fogja eljátszani Robbie Williamst

Egy majom fogja eljátszani Robbie Williamst

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől