szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a több millió dal mellett egyéb tartalmak (például podcastek) is megtalálhatók a Spotifyon, úgy tűnik, a jövőben nagyobb jelentőségűvé válik a platform hangoskönyvkínálata.

Néhány hónappal azután, hogy az Amazon podcasteket adott Audible hangoskönyvplatformjához, a Spotify kilenc exkluzív hangoskönyvet tett elérhetővé saját szolgáltatásában az elmúlt napokban. A váratlan húzás reményt adhat arra, hogy a jövőben egyre nagyobb számban lehet majd hangoskönyveket streamelni közvetlenül a platformról.

A természetesen angol nyelvű hangoskönyvek igazi klasszikusok (pl. Frankenstein, Jane Eyre), elérhetők bárki számára, de persze csak a Spotifyon keresztül. A Spotify már korábban is foglalkozott hangoskönyvekkel, például az első Harry Potter-könyvből hírességek (Daniel Radcliffe, David Beckham és Dakota Fanning) olvastak fel fejezeteket, emellett jó pár címet kínál is, de nem sokat tett a hangsokönyvek népszerűsítéséért. Úgy tűnik, a közeljövőben áll ki teljes mellszélességgel a hangoskönyvek mellett. A kilenc új klasszikuson kívül a Spotify felhasználói hozzáférhetnek a „Sitting with the Classics on Spotify”-hoz is, amelyben Glenda Carpio, a Harvard professzora ad mélyebb bevezetést a hallgatóknak a klasszikusokba.

A Spotify – írja a Hollywood Reporter – a hangoskönyvek kiadását a sok teszt egyikeként jellemzi, amelyeket rendszeresen futtat a felhasználói élmények növelése érdekében. Ettől függetlenül voltak arra utaló jelek, hogy a Spotify barátkozik a hangoskönyvek gondolatával: még tavaly nyáron állásajánlatot tettek közzé hangoskönyvvezető pozícióra. A Spotify új klasszikus hangoskönyvgyűjteménye világszerte ingyenesen elérhető lesz, de csak az angol nyelvű piacokon népszerűsítik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!