szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

200 ezer film és sorozat 40 ezer különféle kifejezését gyűjtötte ki a Skeebdo nevű magyar startup abba az alkalmazásba, amely a felhasználó tudásszintjének megfelelően segíthet az új szavak tanulásában.

Új nyelv tanulásánál a szavak memorizálása sok ember számára jelent problémát: vagy lassan tanulja meg azokat az illető, vagy a passzív szókincse gyarapszik tőle. Erre a problémára reagál egy magyar startup, amelynek tagjai érdekes megoldással jöttek elő.

Ez lett a Skeebdo, ami egy olyan nyelvtanuló alkalmazás, amely filmekkel és sorozatokkal segíti az angol szókincsünk fejlesztését. Az androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is elérhető alkalmazásban jelenleg több mint 200 ezer filmmel és sorozattal gazdálkodhatnak azok, akik angolul tanulnának. Ezek összesen 40 ezer egyedi szót és kifejezést tartalmaznak.

©

"Az ötletet az adta, hogy mára a Netflixnek és a hasonló streamingszolgáltatásoknak köszönhetően átlagosan napi 1-2 órában filmeket és sorozatokat nézünk" – magyarázza Faragó Ákos, az alkalmazás ötletgazdája. Szerinte a tartalomfogyasztást nyelvtanulásra is fel lehet használni, így hasznosítva duplán a szórakozással eltöltött időt.

A Skeebdo a már jól ismert szókártyákat használja a tanításra, miközben egyre nehezedő feladatok elé állítja a tanulót. Mivel a szavakat nem elég egyszer megtanulni ahhoz, hogy hosszú távon rögzüljenek, ezért azokat több alkalommal is visszakérdezi az alkalmazás.

©

A felhasználó a tanulás elején beállíthatja, hogy milyen szinten beszéli az angol nyelvet, így a szavakat is ezek alapján választja ki a kijelölt filmből vagy sorozatepizódból a program.

A cég tervei szerint később a filmek és sorozatok mellett könyvek, újságcikkek, illetve YouTube-videók szókincsét is beépítenék az adatbázisba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Veszélybe kerültek az időjárás-előrejelzések, és még nem tudni, mit lehetne tenni

Veszélybe kerültek az időjárás-előrejelzések, és még nem tudni, mit lehetne tenni

Honecker leheletét éreztük ebben a 3500 kilométert futott régi Wartburgban

Honecker leheletét éreztük ebben a 3500 kilométert futott régi Wartburgban

Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta

Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta