szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A ZDNet újságírója rendelt egyet az átszámítva nagyjából 5900 forintba kerülő termékből, és pontosan azt kapta, amire ennyi pénzért számítani lehetett.

Az elmúlt években több olyan külső akkumulátort is láthattunk, amelyeket a gyártó úgy készített el, hogy azzal akár többször is fel lehessen tölteni az okostelefonunkat. A Xiaomi például 2020 nyarán mutatta be a 30 000 mAh eszközét, a Mi Power Bank 3-at, de a Huawei-nek, a Teslának és a Duracellnek is van sajátja – csak, hogy néhány gyártót említsünk.

Bár a kapacitások eltérnek, abban a gyártók nagyjából egységesek, hogy néhány tízezer mAh-nál egyik készülék sem nagyobb. A ZDNet újságírója viszont nemrég rátalált egy igazi különlegességre az eBay online piactéren: egy akkumulátorra, ami 9 000 000 mAh kapacitással bír. Az egység 14 fontba, vagyis átszámítva közel 6000 forintba került.

A vicc kedvéért rendelt is belőle egyet, hogy kiderüljön, tényleg azt adja-e az eszköz, amit ígér. Nem meglepő módon kiderült, hogy egyáltalán nem.

A készülék egy meglehetősen olcsó anyagokból összerakott, napelemes akkumulátor, amin egy microUSB, valamint két USB-A port található. A töltöttségi szintjét kilenc darab LED hivatott mutatni. Az elvégzett tesztekből az is kiderült, az akkumulátor valójában 10 000 mAh.

Ezek után az sem volt nagy meglepetés, hogy a 2,1 A/5V teljesítményt sem hozta: 2 A áramerősségnél 4 V-ra esett vissza a feszültség, majd a készülék szinte azonnal le is állt.

Vagyis a készülék valójában az ígért kapacitás 1/900-ad részével bír, és nem is tölt olyan sebességgel, ahogy azt a kereskedő ígéri. Az egyedüli megbízható elem az akkumulátoron a LED lámpa volt, mert még a ki- bekapcsoló gomb sem tűnt megbízhatónak néhány megnyomás után.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jó sárkányok

Jó sárkányok

Indul a paksi bővítés, 300 millióért vettek több kilométer függönyt, több száz WC-kefét és egyéb berendezéseket

Indul a paksi bővítés, 300 millióért vettek több kilométer függönyt, több száz WC-kefét és egyéb berendezéseket

Arab politikus az izraeli kormányban? Most először ez is előfordulhat

Arab politikus az izraeli kormányban? Most először ez is előfordulhat