szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több weboldalon is azonosítottak ezzel kapcsolatos beszámolókat.

A Wall Street Journal nyilvánosságra hozott egy jelentést, amely szerint orosz hírszerző ügynökségek megkérdőjelezik a Pfizer és más nyugati vakcinák hatékonyságát és biztonságosságát. Több, ezzel kapcsolatos publikációt is azonosítottak szakértők. Ezek a weboldalak felértékelték a vakcinák mellékhatásainak kockázatát, és azt állították, hogy az Egyesült Államok sürgette a Pfizert az engedélyezési eljárás során. A külügy illetékesei szerint Oroszország célja ezzel az, hogy az amerikaiak kételkedjenek a vakcinában, és azt feltételezzék, meggyorsították az engedélyezési folyamatot.

A lap emlékeztet, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban azt mondta, országa reméli, hogy minél több helyen kelendő lesz az orosz Szputnyik V vakcina, amelyet még a harmadik fázisú kísérletek előtt jóváhagytak.

Amerikában a Johnson&Johnson vakcinájával együtt három oltóanyag érhető el, a Moderna és a Pfizer szerepel még a sorban. Az USA-ban eddig több mint 57 millió ember kapott legalább egy adag koronavírus elleni oltást. A Pfizer és a Moderna vakcinájából két adag szükséges, míg a Johnson&Johnsonéból elég egy.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb halálos áldozatokkal járó vonatbaleset történt Egyiptomban

Újabb halálos áldozatokkal járó vonatbaleset történt Egyiptomban

Foci-Eb: hétvégéig nyilatkozhat három város, hány nézőt enged be a meccseire

Foci-Eb: hétvégéig nyilatkozhat három város, hány nézőt enged be a meccseire

Az Európa Tanácsig jutott a magyar közmédiában támadott osztrák újságíró ügye

Az Európa Tanácsig jutott a magyar közmédiában támadott osztrák újságíró ügye