szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mint egy gyors és ügyes titkárnő, úgy készít majd pontos jegyzetet akár több nyelven zajló beszélgetésről a Microsoft vadonatúj alkalmazása.

A Microsoft bejelentette a Garage projektjének keretén belül készült Group Transcribe nevű ingyenes iOS-es alkalmazást, amely amellett, hogy fordítani tud, valós idejű leiratot készít a személyes beszélgetésekről, hozzájárulva ahhoz, hogy a diskurzusban résztvevők ne a jegyzetelésre, esetleg az elhangzottak megértésére, hanem magára a beszélgetésre tudjanak koncentrálni.

©

A mesterséges intelligenciát használó alkalmazás használata során egyszerűen el kell indítani egy beszélgetést a telefonon, majd meg lehet hívni másokat, hogy csatlakozzanak. A továbbiakban az app fog jegyzetelni, minden szót leír, ami elhangzott, azaz valós időben lehet követni a beszélgetést a beállított nyelven. Az app megőrzi a korábbi leiratokat is, amelyek között böngészni lehet, illetve meg is lehet osztani.

A Microsoft Group Transcribe jelenleg több tucat nyelvet (benne néhány nyelvjárást) támogat, de sajnos a magyar nincsen ezek között.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Telexhez igazolt az Index volt vezérigazgatója

A Telexhez igazolt az Index volt vezérigazgatója

Top 50-es bűnözőt fogott el a rendőrség

Top 50-es bűnözőt fogott el a rendőrség

Stratégiai megállapodást köt a Fudan Egyetemmel a kormány

Stratégiai megállapodást köt a Fudan Egyetemmel a kormány