szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Statista beszédes infografikáiból sok minden kirajzolódik. Például az is, miben hunynak el egy-egy ország lakói.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Covid–19 került a harmadik helyre azon a listán, amely az Egyesült Államok vezető halálokait részletezi. A Statista szerint 2020-ban csak a koronavírus okozta betegség 345 323 amerikai lakos haláláért volt felelős. Az adatok az amerikai járványügyi központ (CDC) elemzésén alapulnak.

A lista első és második helyén a szívbetegségek, illetve a rák szerepel; ezek miatt 690 882-en, valamint 598 932-en hunytak el tavaly.

©

A Statista gyűjtése azért is érdekes, mert az adatok alapján a Covid–19 több halálos áldozatot követelt, mint a nem szándékos sérülések/balesetek, a sztrók, vagy a krónikus légúti megbetegedések.

A CDC közlése szerint az Egyesült Államokban tavaly összesen 3,4 millió haláleset történt, amely 15,9 százalékos növekedést jelent a korábbi, 2019-es adatokhoz képest.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az állami lottócég 34,6 milliárdos szerződést kötött a kormánykedvenc reklámosokkal

Az állami lottócég 34,6 milliárdos szerződést kötött a kormánykedvenc reklámosokkal

Hirdetésekkel pakolja meg az Instagram a TikTok-klón Reelst

Hirdetésekkel pakolja meg az Instagram a TikTok-klón Reelst

A szlovák kormány is orosz diplomatákat utasított ki

A szlovák kormány is orosz diplomatákat utasított ki