Hologram segítségével hoztak össze egymástól távol élő brit családokat

Hologram segítségével hoztak össze egymástól távol élő brit családokat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírus-járvány miatt az egymástól távol élők csak még nehezebb helyzetbe kerültek. A technológia viszont ezen a téren is segíthet.

A hologram máig az egyik legérdekesebb technológiai megoldás, és éppen ezzel folytat kísérleteket a brit Virgin Media is. A társaság az egyik legjelentősebb mobilszolgáltató a térségben, noha természetesen nem csak ők biztosítanak előfizetéseket a szigetország lakóinak.

A cég úgy hiszi, hogy a hologram lesz az elkövetkező évek egyik legelterjedtebb eszköze, amit az egyre erősebb háttértechnika is igazolni látszik. A cég ezt nyomatékosítva egy különleges akció keretében egymástól több száz kilométerre élő brit állampolgárokat kapcsolt össze – gyakorlatilag a másik kivetítésével.

Az akció egy felhívás volt azok számára, akik rokonaiktól távolabb igyekeznek átvészelni a koronavírus-járványt, így maximum videocsevegésben láthatják egymást. A cég felhívásában összesen 30 főt választott ki, akiknek egy különleges szobában kellett helyet foglalniuk. Ezután pedig jött a csoda: megjelentek előttük a szeretteik:

©

A jelenséget – számolt be róla az Evening Standard – 360 fokos kamerákkal sikerült megoldania a cégnek, illetve a vállalat által biztosított adatkapcsolattal, ami a jelek szerint már van annyira gyors, hogy az eredmény tényleg látványos legyen. A képek ugyanis 4K-ban jöttek, a megjelenő alakok ráadásul életnagyságúak voltak.

Az akcióban részt vevők ételt is kaptak: egy pizzát fogyaszthattak el a hologramként megjelent családtagjaikkal, méghozzá valós időben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.