szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt elnököt hónapokkal korábban tiltották ki az Instagramról és a Facebookról. Az ügy részleteinek vizsgálatával pár óra múlva végez a Facebooktól teljesen különálló szerv.

Szerdán megszületik a független döntés a volt amerikai elnök, Donald Trump facebookos és instagramos tiltásával kapcsolatban – írta a CNN.

A témában kezdeményezett vizsgálatot a Facebook legfelsőbb bíróságának nevezett Oversight Board indította, amely egy, a közösségi oldaltól teljesen független szerv. Feladatuk, hogy az egyes posztok miatt érkezett észrevételeket áttekintsék, illetve felülvizsgálják, hogy a profilokat érintő korlátozások, tiltások valóban szükségesek voltak-e. Egy ugyanilyen zajlik most Trump ügyében is.

A volt amerikai elnök Facebook-, illetve Instagram-hozzáférést januárban függesztette fel a szolgáltatások fenntartója, egy nappal a washingtoni Capitoliumot ért támadás után. A vád szerint a Trump által megosztott bejegyzések is csak szították a tiltakozókat.

Mark Zuckerberg vállalata ezután kért állásfoglalást a Facebook-bíróságtól, hogy továbbra is tartsák-e érvényben Trump tiltását. Ez ügyben tehát szerdán születik ítélet, amely akár a közösségi oldal álláspontjával teljesen ellentétes is lehet. Vagyis:

a testület akár dönthet úgy is, hogy Trumpot vissza kell engedni a Facebookra és az Instagramra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!