szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik torrentoldal a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos tanácsokat ad, előcitálva egy igencsak ellentmondásos videót.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A TorrentFreak hívta fel a figyelmet a MagnetDL torrentoldal új „küldetésére”, egészségügyi tanácsokat ad, elsősorban a koronavírus elleni védőoltásokkal kapcsolatban.

A koronavírus-járvány továbbra is tombol a világban, bár egyes régiókban jobb a helyzet, mint másokban. A javulás – a szakemberek szerint – elsősorban a lezárásoknak és az oltásoknak köszönhető. Ez utóbbiakkal kapcsolatban azonban nagyon megoszlanak a vélemények, vérmérséklettől, iskolázottságtól, informálódástól függően. Mindenestre érdemes minél sokoldalúbban tájékozódni, azonban nem árt arra is figyelni, hogy honnan erednek az információk. Például nem biztos, hogy jó ötlet egy torrentoldalt tartani kompetens információforrásnak.

A MagnetDL (jól ismert torrentoldal) egy oltási figyelmeztetést adott ki, amelynek a lényege, hogy „ezrek halnak meg a kísérleti vakcinától, senki se bízzon a hírekben, egyszerűen csak mondjon nemet”. (Ilyen erővel persze miért kellene pont a MagnetDL-ben megbízni?)

©

További pikantériája az ügynek, hogy a MagnetDL figyelmeztetése képformátumban jelenik meg, nehogy a keresőmotorok nemkívánatos tartalomként megjelöljék. Ráadásul a kép a Plandemic című, meglehetősen ellentmondásos, de valójában inkább áltudományos videóhoz kapcsolódik, amelyet a Wikipedia a Covid–19-félretájékoztatás egyik iskolapéldájaként említ.

Egyébként a MagnetDL archívuma olyan műveket is tartalmaz, amelyek jóval pozitívabban viszonyulnak az oltáshoz. Ezeket azonban nem reklámozzák, igaz, nem is cenzúrázzák.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!