szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden jel szerint ismeretlenek vették át az irányítást a több mint 18 ezer követővel rendelkező Facebook-oldal, a helyesiras.hu felett.

Feltörhették a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetéhez tartozó weboldal, a helyesiras.hu Facebook-oldalát. A mintegy 18 595 követővel rendelkező oldalt már át is nevezték: Caso Cerrado club de Fans (a Lezárt ügy című spanyol nyelvű amerikai bírósági tévéműsor rajongói klubja) néven lehet megtalálni a közösségi oldalon, ahol a profilképet és a borítóképet is megváltoztatták az ismeretlenek.

©

Az első, egyértelműen nem az oldalhoz tartozó bejegyzést még április 23-án poszolták ki.

©

Az ehhez érkező egyetlen hozzászólást, valamint a megosztásokat is – első ránzésére legalábbis – kamu profilok tehették meg.

©

Az utolsó, az oldal adminjai által tett bejegyzés február 9-i, így a Facebook-oldal felett az elmúlt három hónapban vehették át az irányítást ismeretlenek.

Kedves Magyartanár Olvasóink! A középiskolai tanulók nyelvi tudatosságának fejlesztésére nyelvinapló-író pályázatot...

Közzétette: Caso Cerrado club de Fans – 2021. február 9., kedd

Az illetéktelenek pénteken délután változtatták meg az oldal nevét, borító- és profilképét, előbbiről a követőket is értesítette a Facebook.

Hogy pontosan mi történhetett egyelőre nem tudni. Kérdéseinkkel pénteken este megkerestük az Magyar Tudományos Akadémia sajtóosztályát, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!