szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Intel már hosszú ideje vezető szerepet tölt be a félvezetőgyártásban, pontosabban az értékesítés terén. Úgy tűnik, hogy a Samsung felkészült a trónfosztásra.

Az IC Insight jelentése szerint, miközben az Intel félvezető-értékesítése csökken, a Samsungé növekedni kezdett, így nagy esély van arra, hogy az év második negyedében az utóbbi vállalat megszerezze az első helyet a félvezető-eladásokban.

Az első negyedévben a dél-koreaiak 17,1 milliárd dollár bevételre tettek szert a félvezetők értékesítéséből, az Intel pedig 18,7 milliárd dollárt tett zsebre ugyanebben az időszakban. Azonban az IC Insight becslése szerint az Intel eladásai a második negyedévben 17,9 milliárd dollárra csökkennek, miközben a Samsung bevétele 18,5 milliárd dollárra nő.

©

Egyébként nem először történik meg majd „vezetőváltás”: a dél-koreai gyártó 2017 második negyedévében a félvezető-eladások tekintetében megelőzte az Intelt, vége vetve ezzel az amerikai félvezetőgyártó egy év híján negyedszázados uralkodásának a szegmensben. Ezután hat negyedéven keresztül a Samsungé volt az első hely, és csak azután előzött be az Intel. Azóta viszont a Samsung értékesítés folyamatosan növekszik, így valószínűnek látszik az ismételt trónfosztás a második negyedévben.

A DRAM-piac növekedése és a NAND flash piac az előrejelzések szerint az év második felében lendületet vesz, így nagy az esélye, hogy a teljes évet tekintve is a Samsungé lesz a vezető szerep ezen a területen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!