szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valami hibádzik az MS Edge 90 stabil verziónál: sokszor előfordul, hogy egy YouTube-videó betöltésekor váratlanul bezáródik a böngésző. A Microsoft is vizsgálja az ügyet.

Egyre népszerűbbé válik a Microsoft Edge böngésző, ami nemcsak annak köszönhető, hogy alapértelmezett a Windows 10-ben, hanem annak is, hogy a fejlesztő folyamatosan csiszolgatja, megpróbálja belevinni azokat a pluszokat (például bővítmények), amelyekért a felhasználók annyira szeretik a konkurens rendszereket.

Azonban most becsúszott egy kis hiba – vette észre a TechDows. A stabil verzió, az Edge 90 (néhány másodperccel a videó indulása után) előbb tölteni próbál (forog a kis kör), majd váratlanul bezárul, amikor valaki teljes képernyős YouTube-videót nézne. Úgy tűnik, a problémáért nem a bővítmények okolhatók.

©

A tettes valószínűleg a böngésző egyik alkotóeleme, és egy Microsoft-mérnök javasolta a hardveres gyorsítás letiltását, hogy lássa, vajon segít-e ez. Ezzel a kerülő megoldással azonban nem mindenki tudja beindítani a YouTube-ot az Edge-ben, ezért a Microsoft most aktívan vizsgálja a problémát, és arra kéri a felhasználókat a Redditen, hogy adjanak visszajelzéseket, segítsenek kideríteni a vállalatnak, hogy mi is történik pontosan.

Jelenleg az látszik valószínűnek, hogy egy soron következő frissítés oldhatja meg ezt a problémát. A Microsoft azt javasolja az érintetteknek, hogy az újabb stabil verzió érkezéséig töltsék le az Edge Canary alkalmazást, amelyhez már hozzáadták a javítást. Persze az is megoldás lehet, hogy a felhasználó más böngészőt használ, amikor YouTube-videót nézne.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!