szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Abban, hogy sorozatfalók lettünk, semmi elitélendő sincsen, különös tekintettel a pandémia okozta bezártságra. Egy weboldal arra tesz kísérletet, hogy megmutassa, mennyi idő alatt végzünk egy-egy sorozattal.

Hol vannak már azok az idők, amikor egy sorozatból egy, maximum két rész megnézésére volt időnk egy nap. A világjárvány mindent a feje tetejére állított, és bizony jóval több időt töltünk sorozatnézéssel, például a Netflix vagy az HBO GO előtt. Pontosan ezért a közösségi oldalak is a szokottnál többet foglalkoznak a sorozatokkal, így időben értesülhetünk minden újdonságról vagy közönségsikerről.

A Can I Binge nevű, minimalista küllemű weboldal érdekes kalkulátor: kiszámítja, hogy mennyi idő alatt tudunk megnézni egy-egy sorozatot. Ehhez mindenekelőtt meg kell adnunk a sorozat címét – ahogy elkezdjük begépelni a betűket, az oldal már adja is a lehetséges találatokat, majd meg kell határoznunk a megnézésre szánt az időtartamot (ezt napokban, hetekben sőt években is megadhatjuk). A kalkulátor azonnal adja is eredményt, azaz a választ: hány epizódot kell megnézni egy nap ahhoz, hogy az adott idő alatt végezzünk a sorozattal. Arra is figyelmeztet, ha a választott időtartam túl kevés ahhoz, hogy megnézhessük a sorozat valamennyi epizódját.

©

A weboldalt egyébként egy karanténra ítélt fejlesztő készítette, aki – mint mondja – inkább ezzel foglalatoskodott, mint hogy beszélgetni kezdjen a bútoraival. A sorozatokra vonatkozó adatokat a Movie Database (TMDb) adatbázisból vette – ez az adatbázis (amit nem szabad összetéveszteni az elsősorban értékelésre szakosodott IMDB-vel) a sorozatok egyes epizódjainak hosszát és az epizódok számát mutatja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!