szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki gyakran ment el érdekes oldalakat az internetről, nagy hasznát veheti az alábbi ingyenes könyvjelzőkezelő szolgáltatásnak.

Látunk egy jó weboldalt, és elmentenénk későbbre, majd egy másikat és egymás után újabbakat. Ilyenkor jön jól a könyvjelzőzés, azonban egy idő után ezek átláthatatlanná válhatnak. Vannak is szép számmal könyvjelzőkezelők a világhálón, azonban az alábbi kiemelkedik közülük a mentések remek csoportosításában, átláthatóságában.

A Klobie nevű szolgáltatás használata ingyenes, mindössze egy regisztrációra van szükség: egy felhasználói név, az e-mail-címünk, illetve egy jelszó megadására. Ez utóbbinál meglehetősen finnyás az oldal, nagybetűnek, számnak, szimbólumnak egyaránt szerepelnie kell benne, ráadásul elég hosszúnak kell lennie. A regisztráció után egy ellenőrző linket kapunk e-mail-fiókunkba, s egy kattintás után már birtokba is vehetjük a szolgáltatást.

©

Mindenekelőtt mappákat kell létrehoznunk a könyvjelzőknek – az oldal boardnak (táblának) nevezi ezeket. Egy ilyen gyűjtőtábla alá sorolhatjuk be a kapcsolódó URL-eket. Nem elég a weboldal címét megadni, nevet is kell adni neki, sőt a későbbi jobb eligazodás érdekében érdemes egy rövid leírást is mellékelni hozzá. Egy-egy „táblán” rengeteg oldalelérést rögzíthetünk, és persze szép számmal megadhatunk táblákat is.

A szolgáltatás nagy előnye, hogy később könnyű lesz kiigazodni az elmentett könyvjelzők (oldalak) között, ugyanis a szolgáltatás még egy kereső funkciót is kínál.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!