Halló-halló, itt a magyar nagykövet!

Halló-halló, itt a magyar nagykövet!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
- esel -

Mi ebben a hihetetlen? Maguknál nincs ilyen, hogy valaki letelefonál, és akkor onnantól az van, amit mond? Nincs? Na, nálunk van.

Svéd köztévé, 1-es csatorna? Jó napot kívánok, a dokumentumfilm-osztályt kérem. Várok. Üdvözlöm, én Magyarország új stockholmi nagykövete vagyok, tudom, hogy megtiszteltetés, és... igen, tényleg én, maga azt hiszi viccelek? Mondom, tényleg én vagyok, de most már hadd mondjam el, miért telefonáltam, higgye el, fontos ügyről van szó: a saját állásomról. Amúgy meg szomorú dolog lenne, ha egy képviselet-vezető nem ajánlhatná fel a segítségét az újságíróknak, márpedig én tegnap óta vezetem ezt a képviseletet, nem gondolja, hogy rögtön kifognak rajtam, és bármit leadhatnak. Semmit rólunk nélkülem!

Tehát. Még egyszer mondom, én tényleg a magyar nagykövet vagyok, mi ebben az annyira hihetetlen? Maguknál nincs ilyen, hogy valaki letelefonál, és akkor onnantól az van, amit mond? Nincs? Na, nálunk van. Túl sok negatívum jelenik meg rólunk mostanság. Ez a röhögés micsoda, ki vagyok hangosítva?

Na, mindezt azért mondom, mert a szabály az, hogy a magyar külügy, a diplomáciai kar segítő keze nélkül nem készülhet riport vagy összeállítás Magyarországról, önöknél sem, ezért ajánlom fel a segítségemet. De még egyszerű kiállításoknál sem szeretjük, ha hivatalos igazodási pontok nélkül szerveződik valami, ne akarják, hogy olvasói levél legyen a vége. Én biztos nem akarom, mert engem is csekkolnak odafönt, nem tudom, mondtam-e, hogy egy napja vagyok a posztomon. És rögtön hangsúlyoznám, hogy semmi bajom a svédekkel, amíg a négy fal között csinálják.

Szóval volt ugye az a félórás műsor... igen, az, a Heller Ágnesos. Azt tudták, hogy az a nő régen marxista volt, most meg a népnyúzó Bokros mellett ágál? Meg hogy ott volt Szárszón, ha ez mond valamit? Nem? Na, hát az van, hogy nem kéne egyoldalúan műsort csinálni, nem kéne manipulálni! Tőlünk itt Budapesten teljesen idegen az ilyesmi. Ez így silány propaganda. Hellernek Kormányvédő államtitkár úr már válaszolt, most meg önöket kérném arra, kérjenek bocsánatot Magyarországtól. Bizony. Ha kell, a rendelkezésükre bocsátunk egy pár ilyenkor szokásos panelt, hogy miket kéne mondani. Azt kérnénk, ha legközelebb műsort csinálnak, ezekből a panelekből merítsenek, jó? "Magyarország jobban teljesít", ez megvolt?

A szakmai segítségem meg az lenne, hogy ha bármilyen hírt, dokumentumfilmet csinálnak a hazámról, előtte mindig hívjanak fel. Én a nap 24 órájában állok rendelkezésre, úgy értem reggel 8 és 16 óra között, ebédidőben és hétvégén nem vagyok bekapcsolva, akkor természetesen semmi nem mehet le. Magyar ellenzékiekkel, liberálisokkal csak akkor van interjú, ha utána Kormányvédő államtitkár úr ugyanannyi időben elmondhatja, hogy Magyarország jobban teljesít. A BBC-ben is ez a norma, nem más.

Én is köszönöm, viszonthallásra. Még találkozunk.