szerző:
hvg.hu

Sajtótájékoztatót tartott Hollik István, aki a kormánypártok nevében felkérte a kormányt, hogy érvényesítse a választók új egységének akaratát. A szöveg nagyon ismerős volt, és valóban: néhány szó átírásával igazi hidegháborús propagandaszöveg lesz az MTI-hírből.

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) arra kéri a kormányt, érkezzen bármilyen támadás is az imperialista hatalmak felől, érvényesítse a dolgozók új egységének akaratát, amely a korábban közöltnél is több nemmel szavazót jelent a kvótareferendum előzetes végleges eredménye szerint. 

Hollik István a Fidesz és a KDNP véleményét ismertetve pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: tovább erősödött az új egység Magyarországért, a népszavazás előzetes végleges eredménye szerint a korábban közöltnél is több, 3 millió 361 ezer választó mondott nemet a háborúra, ami az érvényesen voksolók 98,36 százaléka.

A KDNP-s országgyűlési képviselő rámutatott: korábban egy népszavazáson sem voksoltak ilyen egységesen, egy irányba a dolgozók. Ez egy olyan új, erős egység Magyarországért, amely a kormánynak erős felhatalmazást ad, a nyugatnak pedig erős üzenetet küld. Több mint 98 százalék egybehangzó akarata, hogy Magyarországon ne legyen háború, és ezt az akaratot minden erejükkel érvényesíteni is fogják itthon és Nyugaton is – ígérte. 

Az új egység, amely elutasítja a háborút, kiáll Magyarország szuverenitása, a magyar családok jövője mellett, ugyanakkor nem a migránsok ellen és nem is a Nyugat ellen van, hanem a békéért áll ki, "a mi kultúránkért és a mi biztonságunkért" – hangsúlyozta. Hozzátette: nincs vesztegetni való idő, hiszen a nyugati háborús csomagon már az utolsó simításokat végzik és fel akarják gyorsítani a fegyverkezést felső korlát nélkül, futószalagon, családegyesítéssel. Jelezte: jövő hétfőn el is kezdődik az európai parlamenti vitája. 

Az alaptörvény módosítása a magyar parlament elé szintén e napon kerül, és ez előtt a Nyugatnak is meg kell hajolnia – mondta a kisebbik kormánypárt országgyűlési képviselője. 

 (Megoldás: imperialista hatalmak/nyugat/világ = Brüsszel/Európa; dolgozók = választók; háború = kényszerbetelepítés, kvóta; korábban = rendszerváltás óta, béke = erős és sikeres Európa; fegyverkezés = betelepítések)

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!