szerző:
nyüzsi

Hogy Bajnai Gordon lehetséges kihívója Orbán Viktornak 2014-ben, de legalábbis egyre több szó esik erről különböző...

Hogy Bajnai Gordon lehetséges kihívója Orbán Viktornak 2014-ben, de legalábbis egyre több szó esik erről különböző körökben, azt mi sem tanúsítja jobban, mint az, hogy a kormánypárti médiában látványosan elkezdtek pánikolni lehetséges visszatéréséről.

Volt ugye múltkor egy remek Heti Válasz-cikk, ami tényfeltárásnak álcázva adta elő, hogy Árok Kornéltól az LMP-n át az OTP-ig és főképp Bajnai Gordonig hogyan fog összefogni mindenki Orbán ellen, amely szövetségnek a motorja természetesen Gyurcsány Ferenc lesz. A feltételezésekkel, rémisztő logikai bakugrásokkal és gyenge lábakon álló érvelésekkel terhelt elméletet kész tényként prezentálták a "titkos paktumot", arra a pinceborozói politológiai alaptételre építve, hogy "azon az oldalon" végső soron egy követ fúj mindenki, és ha szólít a szükség, félreteszik felszínes ellentéteiket.

Ehhez képest a Magyar Nemzetben Szerető Szabolcs korrekt módon véleményként tálalja ugyanezt, de a lényeg ettől nem változik. Van a "nagy terv", aminek a lényege, hogy Gyurcsány Bajnaival bábozva (aki "elvett egyhavi nyugdíjat és közalkalmazotti bért" (!) és végrehajtotta az "IMF diktátumait" (!!) ) szerezze vissza a hatalmat, amihez csatlakozik majd a parlamenten belüli és kívüli ellenzék. "Nem lennék meglepve, hogy amikor eljön az idő, a sok kisebb-nagyobb mozaikból egyszer csak kirajzolódik a kép. A nagy terv meghiúsítására a Fidesznek egyetlen fegyvere van: a jó kormányzás" - írja Szerető.

A kulcsmondattal egyet is értünk, bár azt hozzátennénk, hogy a jó kormányzás színvonalán nagyon sokat tud rontani az ellenfelekhez való gyáva, paranoid viszonyulás. Hát még egy szar kormányzásén.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!