Transzvesztita-fotóval támadják az olasz kormányszóvivőt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az olasz miniszterelnök szóvivője szerdán közölte, hogy nem mond le, amiért lefényképezték, amint egy transzszexuális prostituálttal beszélgetett.

Silvio Sircana, akit a múlt hónapban neveztek ki a kormány szóvivőjévé, egy nagyobb botrány középpontjában áll, amelyben lesipuskás fotósok gyaníthatóan hírességeket zsaroltak képeikkel. A szerdai napilapok kinyomtattak egy fényképet, amelyen a nős, kétgyermekes Sircana a gépkocsijából beszélget egy hiányosan öltözött, nőnek kinéző figurával, aki a járdán áll. A politikus nagyon szégyelli a fotót, és azt mondta, hogy "pillanatnyi buta kíváncsiság" vitte bele a dologba. 

A képet tavaly szeptemberben készítették paparazzók, akik eladták egy újságnak, de az nem hozta le. Sircana volt az, aki kérte a nyilvánosságra hozását, hogy tisztázza a helyzetet. Miért kellene lemondanom? Egy meg nem történt dologért? - kérdezte a La Stampa napilapban. - Nem feszíthetnek keresztre valakit az ilyen fajta ostobaságért - tette hozzá.

A botrány kihatással van a kormányra is, amelyet a családi értékek megsértésével vádol a jobboldali ellenzék és a katolikus egyház, mert készülőben van egy törvény, amely a házastársakéval egyenlő jogokat biztosít az élettársi viszonyban élőknek és a homoszexuális pároknak. Sircana talán éppen a legmegfelelőbb szóvivő egy ilyen szégyentelen kormánynak - jelentette ki a szélsőjobboldali Alessandra Mussolini. A botrány része egy bűnügyi nyomozásnak is, amelyben azt akarják kideríteni, hogy paparazzik tényleg zsaroltak-e felvételeikkel hírességeket. Sircana azt mondta, hogy belőle nem akartak pénzt kisajtolni a fényképért.