Az MKP a szlovákiai magyarokat anyanyelvük bátor használatára szólította

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Koalíció Pártja (MKP) felszólította a szlovákiai magyarokat, hogy bárhol és bármikor bátran használják anyanyelvüket. Volt tagjait pedig arra szólította fel a párt, hogy térjenek vissza a pártba.

A szlovákiai magyarokat arra szólította fel a Magyar Koalíció Pártja (MKP), hogy bárhol és bármikor bátran használják anyanyelvüket, a magyar szülőket pedig arra hívta fel az MKP, hogy gyermekeiket az új tanévben is írassák magyar iskolába.

A felhívásokat az MKP országos tanácsa fogadta el, amely szombaton ülésezett Pozsonyban. A parlamenti választásra való felkészülés jegyében az országos tanács elfogadta azokat a kritériumokat, amelyek alapján összeállítják a párt választási jelölt listáját.

A párt arra szólította fel a volt tagokat, hogy térjenek vissza. A felhívást a párt országos tanácsa fogadta el szombati pozsonyi ülésén - közölte újságírókkal Farkas Iván, az országos tanács elnöke. Csáky Pál, az MKP elnöke leszögezte: az esetleges visszatérési kéréseket egyénileg fogja elbírálni a párt. Az MKP-t tavaly öt parlamenti képviselő, alsóbb szintű tisztségviselők és több tucatnyi tag hagyta el, akik saját nyilatkozataik szerint elégedetlenek voltak a párt vezetésével. A kilépők megalapították a Híd pártot, amely a magyar-szlovák együttműködés pártjaként határozza meg magát.