Több ezer sérült a kairói összecsapásokban

Több ezer sérült a kairói összecsapásokban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Húsz ember halt meg és több ezer megsérült Kairóban azóta, hogy vasárnap kiújultak a kormányellenes tüntetők és a hatóság közötti összecsapások.

Folytatódtak az összecsapások a kormányellenes tüntetők és a rendfenntartók között hétfőn a kairói Tahrír téren és környékén; az egészségügyi minisztérium közlése szerint az újabb megmozdulások szombati kezdete óta szerte az országban 22 ember halt meg ezekben az erőszakos cselekményekben. A minisztérium közleményét a Mena állami hírügynökség ismertette. 

Az összecsapásokról szóló galériánkért kattintson a fotóra!
©

A sebesültek száma a minisztérium egy korábbi közleménye szerint eléri az 1750-et. A minisztérium arról nem tájékoztatott, hogy hány tüntető, illetve rendfenntartó - köztük esetleg katona - halt meg vagy sebesült meg. Ezt a minisztérium közleményt az állami tévé mondta be. A rendőrök hétfőn is könnygázgránátokat lőttek a tüntetők közé, akik több százan, talán több ezren voltak, kisebb csoportokba verődve. A demonstrálók kődobálással válaszoltak a könnygázra. 

Az utóbbi két nap utcai összecsapásai voltak a legsúlyosabbak a februári felkelés óta. A parlamenti választások november 28-ára írták ki, és a katonai kormányzat egyelőre tartja magát ehhez.