Kétszer halt meg egy olasz férfi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Negyvenhét éve halottnak hittek egy olasz férfit, közben kiderült, hogy egy barlangban lakott. Viszont mára már tényleg meghalt.

1967-ben a monzai törvényszék nyilvánította halottnak az akkor 30 éves, fiumei születésű, Milánó mellett élő Darno Narnit, miután egyszerűen eltűnt és nem hagyott nyomot maga után. Valójában azonban elvonult és remeteként élt az onnan nagyjából ötven kilométerre lévő Lecco környékén. Egy barlangban lakott, elvonulva a civilizációtól, ez a választása a hírről beszámoló Repubblica.it szerint összefüggésben lehet azzal, hogy egykor isztriai menekült volt a férfi.

Augusztus 5-én talált rá egy kiránduló a 77 éves férfi holttestére, akinek a halála pár héttel korábban következhetett be, szívinfarktust kapott. A rendőröknek öt nap kellett ahhoz, hogy megállapítsák a személyazonosságát. Tanúvallomásokat gyűjtöttek, ami nem lehetett könnyű, mert Nardi valódi remeteként, félénken, társaság nélkül élt. Egy embernek egyszer azt állította, hogy Pietro Nardinak hívják, de semmi többet. Semmilyen segítségnyújtást nem vett igénybe. Végül sikerült beazonosítani.

A férfi esete ráirányította a figyelmet a leccói hegyekben remeteként éldegélőkre, akik azért is rejtőzködnek, mert félnek más hajléktalanok támadásaitól – áll a Repubblica cikkében.