Hollande kizárta, hogy törvénybe foglalják a burkini-tilalmat

Hollande kizárta, hogy törvénybe foglalják a burkini-tilalmat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Francois Hollande francia államfő élesen bírálta csütörtökön a jobboldali ellenzéket, amiért "jogi csűrés-csavarásokat" javasol a terrorizmus elleni harcban.

"Nem lesz alkalmi törvénykezés, amely egyszerre alkalmazhatatlan és alkotmányellenes" - mondta a köztársasági elnök, utalva arra az ellenzéki javaslatra, amely törvénnyel tiltaná be a teljes testet elfedő fürdőruha, a burkini viselését nyilvános helyeken. 

A terrorizmusnak a demokráciára jelentett fenyegetéséről rendezett párizsi konferencián Francois Hollande arról beszélt, hogy a közbiztonságra hivatkozva Franciaország nem engedhet a jogállamiságból és nem korlátozhatja a szabadságjogokat.

A köztársasági elnök elmondta: nem fogja hagyni, hogy Franciaország arculatát "tovább rombolják a következő hónapokban vagy években", ami elemzők szerint egyértelműen arra utal, hogy Francois Hollande indul a jövő évi elnökválasztáson, jóllehet ezt hivatalosan még nem jelentette be.

A burkini-tilalom folyamatosan témát szolgáltat Franciaországban, néhány napja az egyik francia napközbeni tévéműsor vezetője, Daphné Bürki is kifejezte véleményét az ügyről: vetkőzni kezdett a stúdióban.

Hozzászólások