szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Ezúttal egy 5,9-es és egy 6-os erősségű földmozgást mértek, a múlt heti pusztító cunami helyszínétől 1600 kilométerre.

Újabb földrengések rázták meg Indonéziát: most egy 5,9-es és egy 6-os erősségű földmozgást regisztráltak Sumba szigetétől 40 kilométerre, a múlt heti pusztító földrengés és cunami helyszínétől mintegy 1600 kilométerre, az ország déli részén.

Komolyabb sérülésekről nem érkezett hír, néhány épület megrongálódott ugyan, de egyelőre úgy tudni, senkinek sem esett komoly baja.

Celebesz szigetének északi részét a múlt héten nagy erejű földrengés rázta meg, melyet szökőár követett. A tragédiának már csaknem 850 halottja van. A hatóságok még mindig eltűntek után kutatnak a romok között, a helyi vöröskereszt szóvivője kedden arról számolt be, hogy egy templom romjai alatt 34 teológushallgató holttestét találták meg; sárlavina temette maga alá őket.

A múlt pénteki természeti csapás halálos áldozatainak száma várhatóan sokkal magasabb lesz, mert a mentőegységek sok helyet még meg sem tudtak közelíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!