szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új bejrúti kormányban négy nő is helyet kapott, egyikük a védelmi tárca élén.

Raja al-Hasszán az első nő, aki az arab világban a védelmi minisztérium irányítását kapta. Világszerte számos nő bizonyította rátermettségét a belügyi és a védelmi tárcák élén, remélhetőleg Libanonban és az arab világban sem marad egyszeri eset – nyilatkozta al-Hasszán.

Az előző bejrúti kormányban csak egy nő volt, és a nőügyi minisztériumot is férfi vezette. A 30 fős új kabinetben a másik három nő az energetikai, a közigazgatás-fejlesztési, valamint a nők és a fiatalok gazdasági helyzetét segítő minisztérium élére került.

Bár Libanon regionális mércével mérve liberálisnak tűnhet, egyes törvények nem tekintik egyenlőknek a nőket a férfiakkal. A házasság, a válás és az öröklés kérdéseiben sok esetben a vallási hagyományok alapján ítélkeznek a polgári törvények rovására. Libanonban még mindig a férfiak uralta társadalmi felfogás él – nyilatkozta May Sidiak, az új közigazgatás-fejlesztési miniszter. De most áttörés történt – vélekedett a nőügyi és ifjúsági miniszter, Violette Szafadi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Régi Ford Mustangként támad az oroszok új izom-villanyautója

Régi Ford Mustangként támad az oroszok új izom-villanyautója

Újabb óriási irodaház épül Budapesten

Újabb óriási irodaház épül Budapesten

Windows van a gépén? Már most beállíthatja az új Start menüt

Windows van a gépén? Már most beállíthatja az új Start menüt