Felgyújtott a sofőrje egy iskolabuszt Milánónál

Felgyújtott a sofőrje egy iskolabuszt Milánónál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Őrizetbe vettek egy olasz állampolgársággal rendelkező szenegáli buszsofőrt a Milánó melletti San Donato Milanese településen, aki kedden 51 gyerek szállító iskolabuszt gyújtott fel – közölték az olasz hatóságok.

A buszon utazó diákok és két másik felnőtt időben el tudták hagyni a járművet. Az incidensben senki sem sérült meg komolyabban, de tizennégy gyereket füstmérgezéssel kórházba szállítottak.

A 47 éves szenegáli férfit is az egészségügyi intézménybe vitték. A buszsofőrnek, aki 2004-ben kapott olasz állampolgárságot, az lett volna a feladata, hogy a gyerekeket egy kirándulásról visszavigye az iskolájukba. Útközben azonban úgy döntött, eltér az útvonaltervtől és Milánó felé veszi az irányt.

A gyerekeket késsel fenyegette meg és kijelentette, hogy a milánói Linate nemzetközi repülőtérre akar menni. A buszon utazó diákok beszámolói szerint a férfi az olasz kormány bevándorlási politikája ellen akart tiltakozni. "Véget kell vetni a halálozásoknak a Földközi-tengeren" – kiabálta állítólag ismételten az Ousseynou Sy néven azonosított férfi.

Néhány diák telefonon értesítette szüleit a történtekről, akik pedig a rendőrséget riadóztatták. Az olasz csendőrség gyorsan reagált, és járműveivel elállta a busz útját. A megállásra kényszerített járművet a gyerekek elhagyták, mire a sofőr benzinnel fellocsolta az utasteret és felgyújtotta a járművet.

Az olasz belügyminisztérium közlése szerint a szenegáli férfi szexuális erőszakcselekmények és ittas vezetés miatt már ismert a hatóságok előtt. "Ilyen személyt miért engednek iskolabuszt vezetni?" – tette fel a költői kérdést Matteo Salvini belügyminiszter, a bevándorlásellenes Liga kormánypárt vezetője.